Președintele Trump: SUA s-ar putea retrage din Organizaţia Mondială a Comerţului

Preşedintele Donald Trump a avertizat că Statele Unite s-ar putea retrage din Organizaţia Mondială a Comerţului, dacă nu se îmbunătăţeşte.

Într-un interviu acordat agenţiei Bloomberg News liderul de la Casa Albă a respins și propunerea Uniunii Europene de eliminare totală, a taxelor vamale pentru importurile de autovehicule, adăugând că practicile comerciale ale UE sunt similare cu cele ale Chinei.

Preşedintele Donald Trump a spus ca citez: “Dacă nu se îmbunătăţeşte, m-aş retrage din Organizaţia Mondială a Comerţului – organism care supervizează un număr mare de acorduri care definesc “regulile comerciale” dintre statele membre.

În ultima perioadă, liderul de la Casa Albă a promis că va reforma politica Statelor Unite în domeniul comercial şi a declanşat conflicte cu diferiţi parteneri economici, printre care Uniunea Europeană, Canada şi Mexicul şi China, pentru care a introdus sau a majorat tarifele de import.

În acelaşi interviu pentru Bloomberg, Trump a respins o ofertă făcută ieri de comisarul european pentru comerţ, Cecilia Malmstrom prin care Uniunea Europeană ar putea renunţa la taxele asupra importului de automobile, dacă Statele Unite iau o măsură similară.

Dar preşedintele american nu a acceptat propunerea şi a adăugat că politicile comerciale ale UE sunt “aproape la fel de rele ca ale Chinei”.

“Obiceiul consumatorilor lor este să cumpere mașinile lor, nu să cumpere mașinile noastre”, a adăugat liderul de la Casa Albă.

Președintele american vrea să știe dacă importurile auto pun in pericol securitatea națională, spunând că ar putea impune tarife de până la 25% pentru autovehicule fabricate în străinătate.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS