Presedintele suspendat al Consiliului Judetean Mehedinti, Adrian Duicu, aranja numiri in functii publice de conducere la masa cu premierul!

Informația apare în rechizitoriul de trimitere în judecată a lui Duicu.

Procurorii anticorupție arată că după ce a luat masa cu premierul Victor Ponta, în iulie 2013, Adrian Duicu l-a sunat pe Ionel Georgescu, un apropiat de-al său, să-i comunice că dorința sa de a fi numit șef în cadrul Fiscului a fost aprobată.

Din stenogramele puse la dispoziția judecătorilor, nu reiese cine ar fi aprobat numirea lui Ionel Georgescu în conducerea Direcției Anti Fraudă din cadrul ANAF.

În schimb, procurorii au înregistrat o convobire telefonică purtată de președintele Consiliului Județean Mehedinți cu Ionel Georgescu în ziua de 8 iulie 2013, din care reiese că Adrian Duicu a intervenit la nivel înalt pentru numirea prietenului său la Fisc.

Duicu îi spune lui Georgescu că se află restaurantul Joseph din București împreună cu premierul.

Și adaugă: ,,Vezi că problema ta s-a rezolvat acolo, ce-ai zis tu, ce vrei tu, la Direcţia Antifraudă.’E rezolvată! Sunt cu premieru’, aici, la masă.’Duicu Ioan-Adrian: Vino aici! De aici vii şi mă iei! Da.’

Întrebat despre acest lucru, premierul a negat că s-a întâlnit și a vorbit cu Adrian Duicu despre eventuale numiri în funcții publice.

Reamintim, preşedintele suspendat al Consiliului Judeţen Mehedinţi, Adrian Duicu, a fost trimis la începutul săptămânii în judecată pentru opt infracţiuni de corupţie. Printre ele două fapte de trafic de influenţă şi două de dare de mită.