Trump, în Afganistan: Talibanii vor un acord de pace | VIDEO

Preşedintele Statelor Unite ale Americii a anunţat joi, în cadrul unei vizite surpriză în Afganistan, că negocierile cu talibanii, întrerupte în septembrie, au fost reluate, relatează Agerpres, citând AFP.

Deplasarea lui Donald Trump a fost ţinută secretă până la aterizare din motive de securitate.

„Talibanii vor un acord şi avem întâlniri cu ei. Le spunem că este necesară o încetare a focului, înainte nu voiau o încetare a focului, dar acum vor”, a declarat liderul de la Casa Albă după o întâlnire cu omologul său, preşedintele Ashraf Ghani, în baza americană de la Bagram. „Cred că lucrurile cu siguranţă vor funcţiona aşa”, a adăugat el.

„Vom rămâne atâta timp cât nu există un acord sau până când vom obţine o victorie totală şi ei vor cu adevărat să ajungem la un acord”, a precizat Donald Trump.

Preşedintele a plecat în cel mai mare secret din Florida, miercuri seară, şi informaţia privind vizita sa nu a fost făcută publică decât după sosire. Jurnaliştii care au mers cu el în avion au aflat despre destinaţia avionului prezidenţial doar cu două ore înainte de sosire.

Preşedintele american s-a aflat împreună cu soldaţii SUA de Ziua Recunoştinţei, a pozat împreună cu ei şi a mâncat o porţie de curcan, după care a susţinut un discurs în faţa lor într-un hangar.

„Am călătorit 8.331 de mile pentru a fi aici în această seară dintr-un singur motiv: pentru a vă spune în persoană că această Zi a Recunoştinţei este una specială, că totul merge foarte bine şi că ţara este mai puternică din punct de vedere economic decât a fost vreodată”, a spus Donald Trump.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS