Confidenţialitate

Președintele PPE crede că Liviu Dragnea ar trebui să demisioneze

Politicienii europeni reacționează după condamnarea lui Liviu Dragnea în dosarul Referendumului de demitere a lui Traian Băsescu din 2012.  Președintele Partidului Popular European, Joseph Daul, scrie pe contul său de Twitter că șeful social-democraților de la București ar trebui să demisioneze.

 

         Pe contul de Twitter a lui Joseph Daul a apărut postarea în română și engleză, după ce președintele PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare în dosarul Referendumului din 2012.

 

Textul politicianului european este următorul: Președintele PSD, Liviu Dragnea, trebuie să demisioneze ca urmare a condamnării pentru fraudă electorală. Democrația nu permite fraudă electorală.

            Decizia în cazul lui Dragnea este definitivă. După ce a fost dată sentința, la sediul PSD a avut loc o ședință a Comitetului Executiv a cărei concluzie a fost că Liviu Dragnea trebuie să rămână la șefia partidului, discuţia urmând să fie reluată după alegerile locale. Dragnea a fost acuzat, în dosarul Referendumului, de folosirea influenţei sau a autorităţii de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine sau altul de foloase necuvenite.

Demisia liderului social-democraților a mai fost cerută de președintele țării Klaus Iohannis, dar și de colegul său de partid, președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea. Pe de altă parte, mai mulți lideri locali ai PSD și-au declarat susținerea față de menținerea la conducerea partidului a lui Liviu Dragnea.