Presedintele Klaus Iohannis – vizita oficiala in Republica Moldova

Șeful statului se va întâlni cu omologul său, Nicolae Timofti, cu premierul Chiril Gaburici, dar și cu liderii partidelor pro-europene.

Președintele Klaus Iohannis pleacă la Chișinău, într-o vizită oficială de două zile în Republica Moldova.

Klaus Iohannis ar fi trebuit să ajungă la Chişinău în urmă cu o lună, însă vizita a fost amânată ca urmare a instabilității politice din țara vecină. La sfârșitul lunii ianuarie, Moldova nu avea Guvern.

De altfel, președintele României are stabilită o întâlnire, în această după amiază, cu noul premier al Moldovei – Chiril Gaburici. Înainte de aceasta, însă, imediat după sosirea la Chișinău, Klaus Iohannis va discuta cu președintele moldovean, Nicolae Timofti, întrevedere urmată de o declarație de presă comună. Seara se va încheia la Crama Cricova, unde președintele Timofti va oferi un dineu oficial.

Mâine este ziua dedicată întâlnirilor cu liderii partidelor politice din Republica Moldova: Vlad Filat, Marian Lupu și Mihai Ghimpu, urmată de o întrevedere cu președintele Parlamentului, Andrian Candu.

Ulterior, șeful statului va depune o coroană de flori la monumentul lui Ștefan cel Mare din centrul orașului și le va vorbi studenților Universității de Stat din Chișinău.

Să mai spunem că aceasta este prima vizită a unui înalt demnitar european la Chișinău după instalarea noului guvern minoritar.