Preşedintele Klaus Iohannis propune CSM sesizarea Curții Constituționale după adoptarea OUG pe justiție

Preşedintele Klaus Iohannis a propus CSM să discute marţi şi sesizarea CCR în legătură cu un conflict de natură constituţională după adoptarea OUG pe justiţie. ”Singura cale pe care nu o accept este să nu facem nimic”, a afirmat preşedintele Iohannis, subliniind că trebuie luată atitudine nu doar declarativ, ci şi instituţional.

 

Șeful statului a precizat, la începutul şedinţei, că a venit la CSM pentru a hotărî împreună cum se poate continua după adoptarea de către Guvern a OUG de modificare a codurilor penale.

 

Singura cale pe care nu o accept este să nu facem nimic, asta nu se poate. E o ofensă adusă justiţiei şi dumneavoastră răspundeţi de independenţa justiţiei şi eu cred că ea a fost încălcată şi este încălcată prin astfel de comportamente în mod grav”, a spus preşedintele.

 

El a subliniat că ”trebuie luată atitudine nu doar declarativ, ci şi instituţional. Îmi imaginez că primul pas constituţional este sesizarea CCR. Acest lucru vi-l propun şi nu vreau să vi-l impun”, a mai spus Klaus Iohannis.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS