Confidenţialitate

Președintele Iohannis: Solicit să se revină asupra așa-zisului acord dintre MAI și BOR | LIVE TEXT

Înaintea unei ședințe pe tema măsurilor care se impun în contextul prelungirii stării de urgenţă, șeful statului a insistat că, la momentul actual, nu avem niciun motiv de relaxare.

Președintele va solicita premierului să se revină asupra controversatului acord dintre Ministerul Internelor și Biserica Ortodoxă Română.

Înțelegerea a stârnit reacții critice în societate.

Declarațiile lui Klaus Iohannis:

  • Astăzi suntem în prima zi din starea de urgență prelungită. Din păcate, nu avem motiv de relaxare. Avem peste 7.200 de persoane infectate. Avem de ieri până astăzi 20 de decese. Avem de ieri până astăzi 340 de persoane în plus infectate cu coronavirus. Deci, nici vorbă de relaxare!
  • Ca să fie foarte, foarte clar ce am spus ieri și poate nu a ajuns foarte limpede la toată lumea. Cuvântul de ordine este stați acasă. Este regretabil să observăm că cele mai bune intenții creează cele mai mari complicații. Așa se pare că se întâmplă cu un așa-zis acord între MAI și Biserica Ortodoxă. Intențiile sunt probabil bune, dar nu s-a înțeles bine ce se dorește acolo. Mulți români au înțeles că este cazul să ne relaxăm.
  • Explicațiile date au fost prea optimiste. Voi solicita premierului Orban și minstrului de Interne să revină asupra acordului, să găsească o formulă care respectă principiul “stați acasă” și care se încadrează în prevederile stării de urgență.
  • Indiferent ce vă spun unii și alții, eu vă spun ce spun experții, OMS, ministrul Sănătății: Stați acasă! Altfel, după sărbători vom avea înmormântări!

Declarațiile președintelui sunt analizate de jurnalistul Cătălin Striblea, într-o Ediție Specială Știrile Europa FM.

Marți,  președintele a emis decretul pentru prelungirea stării de urgență cu încă 30 de zile.

Tot ieri, ministrul de Interne anunța un acord cu Biserica Ortodoxă Română privind măsurile care vor fi luate cu ocazia sărbătorilor pascale.

Marcel Vela spunea aseară că Ministerul de Interne va permite credincioșilor ca în zilele de vineri și sâmbătă să se deplaseze în apropierea bisericilor pentru a lua “Paști”.

Lumina de Înviere va fi adusă credincioșilor de către polițiști, mai spunea aseară ministrul Vela.

Știre în curs de actualizare