Preşedintele Iohannis: SPP este un corp de profesionişti, care fac o muncă foarte bună | AUDIO

Solicitat să comenteze acuzaţiile lansate de liderul PSD, Liviu Dragnea, la adresa conducerii Serviciului de Pază şi Protecţie, şeful statului şi-a exprimat aprecierea faţă de activitatea instituţiei conduse de generalul Lucian Pahonţu.

„Am o opinie destul de clară despre SPP şi activitatea SPP-ului, începând de la director până la ultimul angajat. SPP-ul este un corp de profesionişti, care fac o muncă foarte bună, foarte grea. Îi apreciez pentru munca pe care o depun, şi nu numai eu, mulţi alţii îi apreciază. De exemplu, Organizaţia Naţiunilor Unite apelează frecvent la SPP pentru protecţia unor demnitari trimişi în zone complicate”, a spus Klaus Iohannis.

Preşedintele a comentat şi propunerea lui Liviu Dragnea ca subiectul să fie dezbătut în legislativ.

„Parcă şi în Parlament există aşa o intenţie de a forma un fel de comisie pentru verificarea activităţii. Activitatea SPP şi a conducerii SPP este analizată de CSAT, iar acest demers din Parlament mi se pare (…) o aflare în treabă politicianistă. Dacă s-ar fi vrut să se analizeze activitatea SPP-ului, se putea face, fără probleme, în comisiile de apărare, fără probleme”, a menţionat şeful statului.

Klaus Iohannis a dat asigurări că nu a cerut şi nu a primit informaţii de la generalul Lucian Pahonţu care să exceadă cadrul legal de la SPP.

„Am o relaţie bună şi corectă cu cei din subordinea mea şi nu i-aş expune la aşa ceva”, a conchis preşedintele.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS