Confidenţialitate

Președintele Iohannis se întâlnește cu miniștrii de Externe ai țărilor din Flancul Estic

Președintele Iohannis îi primește marți, la Palatul Cotroceni, pe miniștrii Afacerilor Externe, respectiv șefii delegațiilor ministeriale, ai celor nouă state aliate ale Flancului Estic. Este vorba despre Bulgaria, Cehia, Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, România, Slovacia și Ungaria. Aceștia vor participa la reuniunea ministerială a Formatului București, informează Administrația Prezidențială.

Pe agenda discuțiilor se vor afla stadiul implementării deciziilor adoptate la Summitul NATO de la Varșovia din iulie, dar și alte aspecte de interes legate de situația de securitate din regiune.

“Faptul că România găzduiește această reuniune reprezintă o reconfirmare a rolului țării noastre la nivel regional și în cadrul NATO”, se arată în comunicat.

Formatul București a fost consacrat prin reuniunea la nivel de șefi de stat și de guvern desfășurată la Palatul Cotroceni pe 4 noiembrie 2015, la inițiativa președintelui Klaus Iohannis și a omologului său polonez, Andrzej Duda. Organizarea reuniunii ministeriale de marți are loc ca urmare a deciziei adoptate în acest sens în cadrul Formatului București la nivel de șefi de stat și de guvern de anul trecut.