Confidenţialitate

Preşedintele Iohannis: PSD a încercat în mod jalnic să îi folosească pe cei doi foşti deţinuţi politic

Președintele Klaus Iohannis a declarat vineri că din delegația PSD au făcut parte doi foști deținuți politic cu care a discutat și a auzit două povești de viață cutremurătoare.

Iohannis acuză însă PSD că a încercat în mod jalnic să îi folosească pe cei doi.

Din delegația PSD au făcut parte doi foști deținuți politic.

Preşedintele a discutat separat cu cei doi, după negocieri.

“Torționarii comuniști trebuie trași la răspundere. Dar treubie să spun că încercarea PSD de a se folosi de necăzul acestor doi foști deținuți pentru a-și legitima asaltul la justiție e o încercare jalnică. Nu-mi imaginez că cineva care a fost nedreptățit în perioada comunistă, de care și-au bătut joc comuniștii, își dorește altceva decât o justiție dreaptă și independentă.
Ar fi trebuit tot azi să vină și ALDE. Ei nu au venit. ALDE nu e interesat de un dialog cu președintele, nu e preocupat nici de situația justiției” – a spus Klaus Iohannis.

PSD i-a sugerat vineri președintelui Klaus Iohannis, în cadrul consultărilor de la Cotroceni, o întrebare alternativă pe care să o pună la referendumul pe justiție, formulată în două variante și transmisă prin intermediul a doi foști deținuți prezentați drept deținuți politici, dar dintre care unul a fost de fapt un infractor de drept comun.