Președintele Iohannis: Mă tem de ce vor găsi noii miniștri în ministere | VIDEO

Șeful statului a declarat, la ceremonia de depunere a jurământului de către membrii cabinetului condus de liberalul Ludovic Orban, că așteaptă de la noul guvern să repare ce a stricat guvernarea PSD.

Klaus Iohannis „se teme” de ce vor găsi noii miniștri în instituții.

„Începe un mandat nou, un mandat greu, dar care poate să aducă foarte multe satisfacții pentru partidele care se implică și pentru români. Chiar dacă este un guvern monocolor minoritar eu vă doresc să vă găsiți sprijinul necesar pentru a vă pune în practică proiectele și pentru a stopa dezastrul lăsat în urmă de PSD. Deja mă tem de ce vor găsi noii miniștri în ministere”, a transmis președintele.

„Veți avea un mandat relativ scurt, dar pot să spun că mă aștept de la acest guvern să rezolve câteva probleme foarte urgente, închiderea bugetului pentru 2019, pregătirea proiectului de buget pentru 2020, reluarea discuțiilor în domeniul justiției, fiindcă ce a stricat PSD în justiție trebuie reparat. Trebuie pregătite și puse în practică în mod transparent alegerile. E nevoie de foarte, foarte multă implicare. Vreau să atrag atenție că această victorie, care e mare, importantă, este totuși numai de etapă. Urmează alegerile prezidențiale, locale, și urmează poate chiar anticipat, alegerile parlamentare. Toate acestea trebuie logistic pregătite foarte bine. Politic trebuie pregătite”, a adăugat Klaus Iohannis.

”Este foarte bine că această etapă s-a terminat şi avem şansa să avem un guvern care sper că va primi suficient sprijin în Parament pentru a începe reconstrucţia. România putea să fie departe – să aibă mai multe proiecte pentru români. De 30 de ani România nu s-a dezvoltat din cauza PSD”, a completat Klaus Iohannis.

Președintele a cerut închiderea bugetulului pe 2019, pregătirea celui pe anul viitor și reluarea discuţiilor pe legile Justiţiei.

”Trebuie încurajată din nou lupta anticorupţie, trebuie pregătite şi puse în practică alegerile … corect, transparent. Este nevoie de multă implicare. Vreau să atrag atenţia că această victorie care este importantă, mare, este totusi numai o victorie de etapă. Urmează alegeri grele, extrem de importante pentru România”, a mai afirmat şeful statului.

La rândul său, premierul Ludovic Orban a mulţumit tuturor patidelor şi parlamentarilor care au votat învestirea şi i-a promis preşedintelui că are un partener în Guvernul României.

”Domnule preşedinte, începând de azi aveţi un partener în Guvernul României, partener de încredere care este gata să se alăture eforturilor de a pune în practică vizunea de dezvoltare a României, proiecte care pot aduce România pe drumul drept şi pot permite fiecărui român să reuşească în ţara lui”, a spus liderul PNL.

”Pornim la un drum greu, într-o situaţie dificilă pentru România. Avem de rezolvat probleme stringente, avem de deblocat proiecte care au băut pasul pe loc și care au împiedicat dezvoltarea României”, a conchis Ludovic Orban.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS