Președintele Iohannis, la tribuna Adunării Generale a ONU

Președintele Klaus Iohannis va susține, miercuri, de la ora 17.00, intervenția națională în cadrul dezbaterilor generale prilejuit de cea de-a 72-a sesiune a Adunării Generale a ONU, care se desfășoară la New York.

Potrivit Palatului Cotroceni, în discursul din plenul forului, șeful statului va pune accent pe importanța unei ordini internaționale bazate pe principii și reguli, pe statul de drept la nivel internațional, pe nevoia întăririi ONU și adaptării sale la provocările actuale.

Președintele va sublinia, totodată, necesitatea unui răspuns eficient pentru principalele provocări la adresa păcii și securității internaționale și din regiunea noastră.

Miercuri dimineața, în marja reuniunii, șeful statului se va întâlni cu premierul Republicii Moldova, Pavel Filip, iar ulterior va participa la lansarea ‘Raportului comun HeForShe 10x10x10 Impact Champions’, care promovează egalitatea de șanse între bărbați și femei.

Tot miercuri, Klaus Iohannis va avea o întrevedere cu secretarul general al ONU, Antonio Guterres, și va participa la evenimentul organizat de România — „Making education for peace”.

Administrația Prezidențială a anunțat că șeful statului va sublinia rolul pe care îl are educația inclusivă și de calitate pentru toți în prevenirea conflictelor, a radicalizării tinerilor și a violenței, în promovarea tinerilor ca actori esențiali ai păcii, respectiv importanța asigurării accesului la educație ca drept fundamental al omului și a educației ca factor de progres în societate, de natură să conducă la atingerea obiectivelor ONU.

Joi, Klaus Iohannis va merge la Philadelphia, unde va vizita Liberty Bell și complexul Independence Hall, având programată o întâlnire cu membrii comunității de români din zonă.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS