Preşedintele Iohannis explică de ce nu este de acord cu remanierea guvernamentală | AUDIO

Președintele Klaus Iohannis a explicat de ce a refuzat propunerea de a-i numi în funcții pe miniștrii propuși de PSD: Eugen Nicolicea la Justiție, Tit Liviu Brăiloiu la Ministerul românilor de pretutindeni și Oana Florea la Fonduri Europene.

El a spus că a răspuns guvernului în scris pentru a detalia aceste explicaţii.

Preşedintele Iohannis a reluat criticile la adresa partidului de guvernământ. “PSD-ul se ocupă de problemele lui Dragnea, nu de problemele românilor” – a declarat preşedintele Klaus Iohannis.

“Cea mai slabă guvernare de după Revoluție: zero autostrăzi, spitale, doar promisiuni, nimic la realizări. Cu o excepție: la modificări pe legile justiției, pe codurile penale au lucrat mult și prost.

Se pune întrebarea retorică: de ce au lucrat PSD-iștii atât de mult și de intens pentru îndoirea legilor justiției: Răspunsul e cunoscut și clar: pentru a-l scăpa pe Dragnea de justiție.

Înainte de Paști mi-au propus PSD-iștii o remaniere a acestui guvern. Nu pentru a face guvernarea mai bună, s-au certat ei între ei, găștile din PSD, și au venit cu trei propuneri: Nicolicea, Florea și Brăiloiu.

Le-am spus atunci că nu sunt de acord cu remanierea pentru că nu aduce nimic bun și nu e făcută pentru a guverna mai bine. Azi le-am dat PSD-iștilor refuzul meu și în scris ca să înțeleagă mai bine.

În expunerea de până acum se văd clar că apar două teme: justiția și proasta guvernare. Proasta guvernare care ncearcă prin OUG-uri să creeze impresia că lucreze pentru români, dar ea de fapt acoperă lipsa de soluții.

Exact aceste două teme le-am propus românilor pentru referendumul din 26 mai.

Prima temă: justiția. Aștepot să spună românii că nu sunt de acord cu politicienii corupții, în sensul că Da, suntem de acord cu interzicerea corupției am vrut să spun, cu interzicerea amnistierii pentru fapte de corupție.

A doua întrebare: Da, suntem de acord să se interzică OUG în domeniul justiției și politicii penale.

Avem ocazia deosebită să decidem viitorul României pe 26 mai. Alegerile și referendumul sunt despre viitorul european și al României.

Într-o democrație, lucrurile se schimbă prin vot. Așadar, votați pe 26 mai”- a mai declarat preşedintele Klaus Iohannis.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS