Confidenţialitate

Președintele Iohannis amână decizia în cazul revocării șefei DNA

Președintele Klaus Iohannis a declarat în urmă cu câteva minute că nu a luat încă o decizie în privința revocării șefei DNA, Laura Codruța Kovesi.

Referitor la motivarea deciziei Curții Constituționale a României prin care i se cere revocare Laurei Codruța Kovesi, Klaus Iohannis a spus:

„Am citit motivarea deciziei CCR. Ca să nu apară o confuzie. Eu am spus de prima dată că o voi citi până o înțeleg foarte bine. Mai avem un pic de citit. Citind această motivare au apărut câteva chestiuni care m-au făcut să evaluez anumite demersuri într-o nouă lumină. După o primă citire foarte atentă: vreau să spun că în această etapă recunosc că motivarea aduce la suprafață mai multe întrebări decât clarificări.
Toată dezbaterea a pornit în jurul luptei anticorupție, dacă atâția politicieni au fost nemulțumiți, se pune întrebarea dacă mai avem nevoie de luptă anticorupție. Răspunsul meu este da.”

Klaus Iohannis a mai declarat că PSD încearcă să amputeze puterile președintelui: „Am văzut această dorință când s-a modificat legea ANCOM. La legile Justiției puterea președintelui a fost diminuată. Nu cumva aceste legi au fost modificate pentru a diminua puterea președintelui. Din păcate, decizia CCR vine în aceeași linie și logică de diminuare a rolului președintelui în procedura de revocare a unui înalt procuror. Dacă citim motivarea se pune întrebarea care este statutul procurorilor în România. Mai sunt independenți sau sunt dusși în subordinea ministrului Justiției decât sub autoritatea ministrului Justiției. O altă întrebare care se pune, avem un nou super-ministru al Justiției care decide și președintele execută fără să se țină cont de avizul CSM. Altă întrebare: unde mai este CSM? ”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.