Preşedintele Iohannis a promulgat respingerea OUG 13

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legile de respingere a OUG 13 şi de aprobare a OUG 14.

Legile urmează să fie publicate în Monitorul oficial.

Şeful statului i-a spus  joi premierului Sorin Grindeanu, la ceremonia de depunere a jurământului de către noii miniştri, că odată cu promulgarea acestor legi ‘’avem întrunite toate condiţiile pentru a trece, domnule prim-ministru, la normalizarea situaţiei. Am menţionat într-o alocuţiune recentă care sunt, după părerea mea, marjele de mişcare pentru revenirea la o muncă pozitivă, normală şi în interesul României din partea Guvernului, şi consider că ele sunt întrunite”.

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, marţi, cu 292 de voturi “pentru” şi o abţinere, legea de aprobare a OUG 14/2017, prin care a fost abrogată OUG 13, precum şi Legea de respingere a OUG 13, care a întrunit 291 de voturi “pentru” şi trei abţineri. Camera este forul decizional pentru ambele legi.

OUG 14 a primit 292 de voturi “pentru”, un deputat s-a abţinut, iar alţi trei au fost prezenţi, dar nu au votat, în timp ce Legea de respingere a OUG 13 a primit 291 de voturi “pentru”, iar trei deputaţi s-au abţinut şi unul nu a votat.

Din sală a lipsit de la vot preşedintele PSD, Liviu Dragnea, şedinţa de plen fiind condusă de vicepreşedintele Petru Vlase.

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS