Preşedintele Iohannis a felicitat DIICOT pentru felul în care a reacționat în legătură cu OUG13

Președintele Klaus Iohannis a transmis astăzi, la bilanțul DIICOT, că apreciază promptitudinea cu care instituția a reacționat public în ceea ce privește ordonanța de modificare a Codurilor Penale.

„Recentele iniţiative ale Executivului în ceea ce priveşte modificarea legislaţiei penale ar fi avut drept consecinţă nu numai scăderea în intensitate a luptei anticorupţie, ci şi repercusiuni grave şi asupra speţelor aflate în competenţa DIICOT. Am apreciat promptitudinea cu care instituţia dumneavoastră a reacţionat în mod public, semnalând faptul că adoptarea unor asemenea acte normative ar creşte riscul apariţiei unor condiţii favorizante pentru fenomenele infracţionale”,a spus Klaus Iohannis.

Președintele a făcut referire și la rolul pe care îl are DIICOT în dezvoltarea economiei țării.

„Rolul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism este unul esenţial la nivelul societăţii şi, în acelaşi timp, unul extrem de dificil, întrucât vă confruntaţi cu formele cele mai dure și mai violente ale criminalităţii. Un stat nu poate avea o economie puternică atunci când criminalitatea organizată este mare. Forţa financiară a grupărilor interlope sau criminalitatea informatică afectează profund siguranţa statului şi economia României, având şi un impact puternic asupra colectării veniturilor la bugetul de stat”, a mai spus președintele Iohannis, care a vorbit și despre modificările legislatie care urmează să fie făcute și care vizează activitatea DIICOT.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS