Președintele Germaniei, Christian Wulff și-a dat astăzi demisia

Wulff este vizat de un scandal de corupție.

Recent, Parchetul din Hanovra a cerut ridicarea imunității președintelui.

Încă din decembrie, Christian Wulff a fost dur criticat de presa germană că ar fi profitat de funcția sa pentru a obține diverse avantaje financiare, după care ar fi încercat să ascundă aceste afaceri.

”Încrederea din partea populației a scăzut în ultimele săptămâni. Din acest motiv, nu mai e posibil să-mi exercit funcția. De aceea, demisionez” – a spus președintele Christian Wulf.

El a precizat că locul său va fi luat de președintele Camerei superioare a Parlamentului, în vreme ce Angela Merkel va continua să conducă administrativ țara.

În privința acuzațiilor care i se aduc, Christian Wulf a spus că procesul va dovedi nevinovăția sa.

Parchetul din Hanovra a cerut ridicarea imunităţii președintelui, în urma suspiciunilor legate de abaterea de la îndatoririle de serviciu.

Christian Wulff e acuzat că ar fi profitat de e poziţia sa de şef al Guvernului din Saxonia inferioară pentru a obţine diverse avantaje financiare. Mai exact, ar fi ascuns un împrumut, ar fi profitat de vacanţe gratuite din partea unor oameni de afaceri bogaţi, iar apoi ar fi încercat să facă presiuni asupra jurnaliştilor ca să nu publice informaţiile.

Cel mai tânăr preşedinte al Germaniei, Christian Wulff, în vârstă de 52 de ani este un conservator modern care a fost cu greu ales președinte, în 2010, în al treilea tur de scrutin, fiind susținut de cancelarul german Angela Merkel, cea care de altfel l-a și propus.