Președintele Franței confirmă prăbușirea avionului EgyptAir în mare

Președintele Franței, Francois Hollande, a confirmat că avionul EgyptAir, dispărut de pe radare joi dimineață, s-a prăbușit în mare. Oficialul a dat asigurări că, împreună cu autoritățile egiptene, va face tot posibilul ca familiile victimelor să beneficieze de sprijin.

”Avem datoria de a afla tot ce s-a întâmplat. Nicio ipoteză nu este privilegiată, niciuna nu este exclusă”, a mai spus Francois Hollande, care a precizat: „În același timp, avem datoria de a trage toate concluziile, fie că este vorba despre un accident, fie că este un act terorist”.

Procurorii din Franța au anunțat deschiderea unei anchete în acest caz.

 

Între timp, apar noi informații în privința avionului care avea la bord 66 de persoane, dintre care 10 membri ai echipajului.

Pilotul avionului EgyptAir nu a semnalat vreo problemă în ultima sa conversaţie cu controlorii aerieni greci, a anunţat Aviaţia Civilă Greacă.

„Controlorii aerieni au comunicat cu pilotul atunci când avionul se afla deasupra Insulei Kea (sud-esul Aticii), la 37.000 de picioare (peste 11.200 metri altitudine). El nu a semnalat nicio problemă”, a declarat pentru televiziunea greacă Antenna directorul YPA, Constantin Litzerakos.

„Pilotul era bine dispus şi a mulţumit în greacă”, a precizat YPA într-un comunicat.

Avionul EgyptAir, care a dispărut în noaptea de miercuri spre joi, s-a prăbuşit în largul insulei greceşti Karpathos.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS