Surse: Avionul EgyptAir s-a prăbușit în largul unei insule grecești

Avionul EgyptAir, care a dispărut în noaptea de miercuri spre joi, s-a prăbuşit în largul insulei greceşti Karpathos, spune un oficial pentru AFP. La bordul aeronavei care efectua un zbor între Paris şi Cairo se aflau 66 de persoane, dintre care 10 erau membri ai echipajului.

La momentul disparișiei avionul se afla în spaţiul aerian egiptean.

Piloţii avionului au lansat un apel de urgență chiar cu 10 minute înainte ca aeronava să nu mai poată fi localizată de radar. Informația a fost comunicată chiar de compania aeriană, însă acest anunț contrazice informațiile anterioare. Dimineață, vicepreşedintele EgyptAir susținea că nu a fost lansat niciun apel de ajutor. Și armata egipteană neagă că ar fi primit un astfel de mesaj.

Între timp, surse anonime au declarat pentru Sky News Arabia că aeronava dispărută a întâmpinat probleme la motor în 2013, atunci când a efectuat și o aterizare de urgență.

Avionul Airbus A320 a dispărut de pe radare în timp ce se afla la o altitudine de 11 mii de metri și, potrivit portalului Airlive, mai avea zece minute până să ajungă la destinație.

Franţa s-a oferit să trimită avioane şi vase pentru a ajuta la căutarea aeronavei, la bordul căreia se aflau și 15 cetățeni francezi.   În condițiile în care avionul a dispărut de pe radare la două minute după ce a ieşit din spaţiul aerian grec,  Atena anunță că a trimis o fregată şi două avioane militare în zonă şi are elicoptere pregătite să intervină, în caz de nevoie.

Condiţiile meteo deasupra Mării Mediterane erau favorabile zborului şi nu se înregistrau fenomene care ar fi putut să pună în pericol cursele aeriene.

În avionul dispărut se aflau 30 de egipteni, 15 francezi, 2 irakieni, 1 britanic, 1 belgian, 1 kuweitian, 1 saudit, 1 sudanez, 1 ciadian, 1 portughez, 1 algerian şi 1 canadian.

Rudele pasagerilor care se aflau la bordul aeronavei au început să sosească la Aeroportul din Cairo.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS