Preşedintele FNGTR: Cum e să fii ghid de turism în România? – VIDEO

Preşedintele Federaţiei Naţionale a Ghizilor de Turism de România (FNGTR), George Vasiliu, invitat în studioul Europa FM, atrage atenţia asupra problemelor cu care se confruntă ghizii în România şi vine cu propuneri pentru rezolvarea acestora.

George Vasiliu vorbeşte despre ghizii de turism atestaţi şi neatestaţi, despre înfiinţarea Poliţiei Turistice, dar şi despre efectuarea controalelor la obiectivele turistice.

„Agenţiile de turism folosesc persoane fără atestat de ghid, care lucrează pe piaţa neagră. Vrem să reglementăm acest lucru, agenţiile de turism să folosească numai ghizi atestaţi.

„O propunere ar fi înfiinţarea Poliţiei Turistice, propunere pe care am transmis-o Ministerului Turismului. În cazul în care nu vor să înfiinţeze Poliţia Turistică, o să facem noi, FNGTR, protocoale cu Ministerul de Interne şi cu Jandarmeria Română. Prin controalele efectuate, obiectivele nu vor mai fi atât de vizitate cu ghizi neatestaţi”, explică George Vasiliu, preşedintele FNGTR.

De asemenea, preşedintele FNGTR enumeră locurile care merită să fie vizitate, în perioada sărbătorilor, atât în România, cât şi în străinătate.

Pentru perioada sărbătorilor de iarnă recomandă ca destinaţii de vacanţă capitale precum Viena, Praga, Bratislava, Budapesta sau târgurile de Crăciun de la Sibiu sau Braşov, în ţara noastră.

Federaţia Naţională a Ghizilor de Turism de România, care reuneşte majoritatea Asociaţiilor ghizilor de turism din România, a fost înfiinţată în martie 2018. Federaţia apără drepturile ghizilor de turism din România şi susţine interesele profesionale ale acestora. De asemenea, reprezintă ghizii de turism în faţa autorităților publice, pentru rezolvarea problemelor privind aplicarea legislației specifice.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS