Președintele Filipinelor: Atacul de la cazinou ”nu este opera” ISIS

Președintele Filipinelor, Rodrigo Duterte, a respins afirmațiile potrivit cărora atacul asupra unui cazinou din Manila, în care și-au pierdut viața 37 de persoane a fost comis de gruparea teroristă Statul Islamic, informează DPA.

“Nu este opera ISIS”, a spus Duterte, înainte de a participa la o ceremonie în memoria victimelor atacului de vineri, de la Resorts World Manila. “Opera ISIS este mai crudă și mai brutală. Ei ar ucide oameni degeaba, fără niciun motiv”, a adăugat șeful statului filipinez.

Reuters amintește că Statul Islamic și-a asumat responsabilitatea pentru atacul de vineri, după ce oficialități filipineze au declarat că nu există nicio dovadă că gruparea teroristă ar fi avut vreo implicare.

Între timp, compania care operează cazinoul ce a fost ținta atacului a dat publicității o înregistrare video. Camerele de securitate au surprins momentul în care autorul coboară dintr-un taxi, ia liftul și se duce la etajul doi al cazinoului, unde reușește să evite controalele de securitate. Apoi, bărbatul deschide focul în direcția tavanului și a pereților și incendiază mesele de joc.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS