Confidenţialitate

Preşedintele Dumei de Stat nu vrea un schimb de prizonieri cu Ucraina | AUDIO

În Rusia, preşedintele Dumei de Stat nu vrea un schimb de prizonieri cu Ucraina – după evacuarea soldaților răniți care au luptat în uzina de la Azovstal. În același timp, autoritățile de la Kiev susțin că negocierile vor continua pentru a aduce militarii „acasă”.

Militarii ucraineni de la combinatul siderurgic Azovstal care s-au predat vor fi trataţi „conform normelor internaţionale”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Totuși, în cadrul unei dezbateri în parlamentul rus, preşedintele Dumei de Stat – Viaceslav Volodin – spune că cei capturați „nu pot fi daţi la schimb, ci trebuie judecaţi”.

264 de militari ucraineni au fost evacuați de la combinatul Azovstal luni seara

Oficialii Ucraineni au anunțat luni seară că 264 de militari ucraineni, dintre care 53 de răniţi, au fost evacuaţi de la combinatul Azovstal spre localităţi situate în teritoriul controlat de forţele ruse.

Aceștia spuneau că ar urma să fie repatriaţi în viitor pe teritoriul controlat de Ucraina, „în cadrul unei proceduri de schimb”. Acum nu este clar dacă acest lucru se va mai întâmpla.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Militarii ucraineni evacuați din combinatul Azovstal ar putea reveni acasă în urma unui schimb de prizonieri cu Rusia

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.