Președintele Curții de Conturi acuză Guvernul și Parlamentul de încălcarea legii

Președintele Curții de Conturi, Nicolae Văcăroiu, acuză Guvernul și Parlamentul de încălcarea legii și se plânge că bugetul nu ajunge pentru a plăti toate salariile.

Bugetul Curții de Conturi a fost aprobat în forma prezentată, fără o suplimentare cerută, cu doar un vot împotrivă.

Nicolae Văcăroiu subliniază că potrivit legii, bugetul Curții de Conturi se aprobă de către plenul Curții de Conturi, iar Guvernul e obligat ca în funcție de forma aprobată de plenul Curții, să-l prezinte la Parlament.

Președintele Curții de Conturi acuză că bugetul pe 2017, in forma in care a fost votat, nu acoperă plata salariilor pentru cei aflați în plată la ora actuală, pe două luni de zile. Totuși i s-au promis banii la rectificări, dar nu vrea să se bazeze pe promisiuni.

În această situație, nu exclude eventuale disponibilizări, însă activitatea Curții de conturi ar putea fi afectată.

În plus, presedintele Curtii de conturi spune că institutia pe care o conduce se află într-o perioadă grea de schimbare de generaţii: sunt între 80 şi 100 de pensionari, iar anul trecut erau 140 de posturi neocupate ca urmare a pensionărilor. Pentru ocuparea acestor posturi anul acesta e nevoie de bani, 265 milioane lei, o creştere de 68 milioane lei”, față de anul trecut.

Nicolae Văcăroiu crede că citez: ”toată lumea e fericită dacă nu mai există Curtea de Conturi”. Cu toate că aduce bani de 10-15 ori mai mult decât consumă”, a conchis Văcăroiu.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS