Presedintele Consiliului Judetean Neamt, Culita Tarata, il acuza pe ministrul Dezvoltarii Regionale, Liviu Dragnea, ca i-ar fi cerut sa directioneze 7,4 milioane de lei, bani publici, catre o anumita firma (AUDIO)

Informația a apărut prima dată în presa din Piatra Neamț.

Șeful Consiliului Judeţean Neamţ, Culiţă Tărâţă, a vorbit despre indicațiile care se dau de la București privind împărțirea banilor publici, prin Planul Naţional de Dezvoltare Locală. A făcut declarațiile într-un interviu pentru postul local de televiziune – TVM Neamţ.

Culiță Tărâță a spus că vicepremierul i-a cerut să aloce 7,4 milioane de lei unei firme, cu dedicație.

Ce nu a spus Culiță Tărâță: dacă aceasta este o practică obișnuită sau numai un incident pe care l-a făcut public într-un moment în care se află în conflict cu Liviu Dragnea. Potrivit presei din Neamț, declarațiile sale au fost analizate de organizația PSD din județ și este așteptată și reacția social-democraților de la centru.

Culiţă Tărâță, unul dintre ‘baronii’ de Neamț, este, la rândul său, un politician controversat. El a primit insula Mare a Brăilei în regim de arendă de la Agenția Domeniilor Statului pentru mai mulți ani și în presă s-a scris că de-a lungul timpului a încasat de la stat subvenții agricole de milioane de euro.

Pe de altă parte, despre modul în care sunt alocate contractele de lucrări publice a vorbit la Interviurile Europa FM procurorul șef al DNA. Laura Codruța Kovesi a spus că, în multe cazuri, astfel ce contracte nu se acordă dacă patronii de firme nu promit un comision autorităților locale.