Președintele Consiliului Județean Ilfov, Marian Petrache, acuzat de corupție

Preşedintele Consiliului Județean Ilfov, Marian Petrache, a fost pus sub acuzare de procurorii anticorupție pentru  de luare de mită şi şantaj.

La ieșirea de la DNA, Petrache a explicat că a fost denunțat de primarul comunei Jilava, Adrian Mladin, acuzat și el de corupție.

Faptele au legătură cu presupuse ilegalități comise în timpul alegerilor locale din 2008, când Marian Petrache era secretar de stat la Ministerul Afacerilor Interne.

“Acum nouă ani, primarul de la Jilava şi-a schimbat buletinul pe Bucureşti, după ce a ieşit primar, şi stiţi că dacă îţi schimbi buletinul pierzi mandatul de primar. S-a dus la prefect să nu-l demită. Spune că l-am şantajat după aia eu ca să nu spun că si-a schimbat buletinul două zile. Aş fi primit o excursie la Monte Carlo. El mi-a plătit că el mi-a cumpărat biletul prin ordin. Am fost la Monte Carlo. E arestat, e condamnat. Cum să îmi şantajez eu propriul primar? Demisionez din funcţiile pe care le am in partid. Sunt ales la Consiliu Judeţean, nu am de ce să demisionez”, a declarat Marian Petrache după ce a luat la cunoştinţă acuzaţiile.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Marian Petrache a recunoscut că primarul de la Jilava, i-a plătit o excursie la Monte Carlo, dar nu pentru a fi mituit, spune el.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Marian Petrache a anunțat că va demisiona din funcția de președinte al PNL Ilfov dar și din cea de secretar general al partidului.

Nu însă și din funcția de preşedinte al  Consiliului Județean Ilfov.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

 

 

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS