Confidenţialitate

Președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe, rămâne sub control judiciar

Fost ministru al Mediului, actual președinte al CJ Iași, Costel Alexe rămâne sub control judiciar. Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție au respins ca nefondata plangerea depusă de acesta  împotriva Ordonanței procurorilor de prelungire a pedepsei date într-un dosar în care este cercetat pentru fapte de corupție.

Inculpat de la sfârșitul lunii aprilie într-un dosar ăn care este acuzat de luare de mită și instigare la delapidare, Costel Alexe va trebui să se prezinte în continuare la organul de cercetare penală, instanță sau poliție oricând este chemat. De asemenea, trebuie să-i informeze pe procurori dacă îți schimbă domiciliul. Nu are dreptul să părăsească țara și să ia legătura cu inculpații și martorii din dosar.

Potrivit procurorilor DNA, pe 6 aprilie 2020, Costel Alexe, în calitate de ministru al Mediului, Apelor și Pădurilor, ar fi pretins 22 de tone de tablă de la conducerea Combinatului Siderurgic Galați, în schimbul alocării cu titlu grattuita unor certificate de emisii de gaze cu efect de seră precum și monitorizarea măsurilor luate de către conducerea combinatului în vederea închiderii unui depozit de deșeuri neconforme. Valoarea foloaselor primite drept mită de către Costel Alexe se ridică la aproape 100.000 de lei.