Preşedintele Consiliului Județean Gorj, acuzat de incompatibilitate şi fals în declaraţii

Preşedintele CJ Gorj, Ion Călinoiu, a fost găsit de ANI în incompatibilitate şi cu fals în declaraţiile de avere, pentru că nu a menţionat veniturile obţinute ca expert la Inspectoratul Şcolar Judeţean şi la Centrul de Dezvoltare a Învăţământului Profesional.

În acest caz a fost sesizat Parchetul Târgu Jiu.

Potrivit Agenției Naționale de Integritate, Ion Călinoiu a fost în incompatibilitate în perioada exercitării mandatului de președinte al Consiliului Județean Gorj, întrucât a deținut simultan şi funcţiile de expert în cadrul Centrului Național de Dezvoltare a Învățământului Profesional și Tehnic, în perioada 1 septembrie – 15 decembrie 2012, şi expert comitetul local de dezvoltare a parteneriatului social, expert consorțiul regional Sud-Vest Oltenia în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Gorj, în perioada 1-31 iulie 2013.

ANI susţine că funcţia de preşedinte al consiliului judeţean este incompatibilă cu orice alte activităţi remunerate, cu excepţia funcţiei de cadru didactic sau a funcţiilor în cadrul unor asociaţii, fundaţii sau alte organizaţii neguvernamentale.

De asemenea, întrucât Ion Călinoiu nu a menționat, în declarațiile de avere depuse în 11 iunie 2013 și 12 iunie 2014, veniturile obținute în baza contractelor încheiate cu Centrul Național de Dezvoltare a Învățământului Profesional și Tehnic şi, respectiv, cu Inspectoratul Școlar Județean Gorj, au rezultat indicii privind săvârșirea de către preşedintele CJ Gorj a infracțiunii de fals în declarații.

ANI a sesizat Parchetul Judecătoriei Târgu Jiu să facă cercetări cu privire la posibila săvârșire de către Ion Călinoiu a infracțiunii de fals în declarații.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS