Confidenţialitate

Președintele Comisiei de buget-finanţe a Senatului: Formularul 600 trebuie eliminat

Fostul ministru de Finanțe, Eugen Teodorovici, îl sfătuiește pe următorul administrator al bugetului țării să renunțe încă din prima zi de mandat la formularul 600.

Este vorba despre formularul impus de Guvernul Tudose pe care toți cei care au și alte încasări în afara celor de natură salarială, mai mari de 12 salarii minime, trebuie să-l depună la Fisc până la sfârșitul lunii.

Preşedintele comisiei de buget- finanţe a Senatului, senatorul PSD Eugen Teodorovici, a explicat, într-o declarație la postul Antena 3, că statul trebuie să fie mult mai prietenos cu mediul de afaceri dar și cu persoanele fizice care constribuie la buget.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

La rândul său, preşedintele Comisiei economice a Senatului, liberalul Daniel Zamfir, i-a invitat marţi, la Parlament, pe ministrul Finanţelor Publice, Ionuţ Mişa, şi pe preşedintele ANAF, Mirela Călugăreanu.

Cei doi vor trebui să explice recentele măsuri fiscale adoptate de Guvern care au creat nenumărate controverse.

Fiscul a anunțat că formularul 600 – care trebuie depus de toți cei care vor încasa anul acesta venituri extrasalariale din drepturi de autor, chirii și dividente este disponibil acum și on line.

Declarația poate fi depusă acum și prin Spațiul Privat Virtual.  Astfel, contribuabilii vor evita drumul obligatoriu la ghișeurile Fiscului.

Acest formular trebuie să ajungă la inspectorii fiscali până pe 31 ianuarie.

În urma modificărilor aduse de Revoluția Fiscală, contribuțiile la sănătate și pensii au trecut din sarcina angjatorului în cea a angajatului.

Pe paza acestui formular,  veți primi o decizie în baza căreia trebuie să faceți plăți trimestriale pentru CAS și CASS.