Presedintele CJ Cluj, Horea Uioreanu, este urmarit penal pentru cinci infractiuni de luare de mita, fals in semnatura si complicitate

În acelasi dosar, un om de afaceri care i-ar fi dat 170.000 de euro lui Horea Uioreanu, a fost reţinut, a anunțat Direcția Naționala Anticorupție.

Horia Uioreanu este suspectat că ar fi acordat contracte pe bani publici firmelor unor apropiați. Este vorba de lucrări de infrastructură din județ și de construcția noii piste a aeroportului din Cluj. De aceea, anchetatorii au făcut perchiziții la aeroport, dar și la Universitatea Tehnică. Din probele de la dosar rezultă, potrivit DNA, că în perioada aprilie 2013-mai 2014, Uioreanu i-a cerut lui Vasile Pogăcean să-i dea mită 693.224 lei. Suma ar fi fost pretinsă pentru ca, în calitatea sa de şef al CJ Cluj, să aloce sumele vizate de omul de afaceri firmei acestuia. Vasile Pogăcean a fost reţinut şi va fi prezentat Curţii de Apel Cluj, cu propunerea de arestare preventivă. În acest dosar mai sunt urmărite și alte persoane. Ancheta este sprijinită de Serviciul Român de Informaţii.