Presedintele CJ Braila, Gheorghe Bunea Stancu, a mers la audieri la sediul DNA Galati (AUDIO)

Procurorii anticorupție care au descins azi la Brăila și au făcut mai multe percheziții, printre care la sediul Consiliul Județean și la domiciliul șefului Consiliului Județean, Bunea Stancu, l-au invitat pe acesta să meargă la Galați.

Gheorghe Bunea Stancu este suspectat de aranjarea unor licitații, astfel încât mai multe firme agreate de el ori controlate să fie declarate câștigătoare.

Surse judiciare precizează că este vorba despre 5 contracte asupra cărora planează suspiciuni. Concret, este vorba de serviciile de proiectare și executare a lucrărilor pentru repararea și amenajarea Centrului de Hemodializă din Brăila, lucrări de reabilitare, amenajare și modernizare în ambulatoriul Spitalului de Obstetrică și Ginecologice din municipiu și un contract similar de reabilitare și dotare a ambulatoriului Spitalului de Pneumoftiziologie. De asemenea, este vorba despre lucrări de reabilitare a unui număr de 3 drumuri județene, respectiv DJ 221, DJ 202 A și DJ 202 B, care au fost realizate de SC TANCRAD SRL, precum și un contract, încheiat cu aceeași firmă, pentru plombări și asfaltări pe DJ 221 B Brăila-Vădeni.

Nu este o noutate faptul că Gheorghe Bunea Stancu încredinţează contracte finanţate din fonduri publice unor firme pe care le controlează. Preşedintele Consiliului Judeţean Brăila este judecat pentru conflict de interese de natură penală, în două dosare în care Agenția Națională de Integritate a demonstrat că, în calitate de preşedinte al CJ Brăila, a încredinţat contracte firmelor Concivia şi Bursagrirom, în care este acţionar direct sau prin firme intermediare.

Gheorghe Bunea Stancu este suspectat de abuz în serviciu în formă continuată și conflict de interese în formă continuată, întrucât timp de 2 ani lucrările au fost monopolizate de firme controlate ori agreate de șeful Consiliului Județean.

Bunea Stancu, președintele PSD Brăila, se află la șefia Consiliului din 2004.