Președintele CE, mesaj pentru migranții care nu fug de război: Nu mai aveți ce căuta în UE!

Nu mai mai veniți în Europa pentu că vă riscați viețile și banii degeaba! Acesta este mesajul pe care l-a transmit astăzi președintele Consiliului European migranților care vin în  Uniunea Europeană pentru a trăi mai bine și nu doar pentru a scăpa de bombe.

Denumiți migranți economic, aceștia reprezintă o bună parte din cei care asaltează de mai bine de un an Europa și provin din alte țări decât Siria și Irak, aflate în război.

 

Aflat la Atena, la finalul unui turneu prin toate țările afectate de criza migrației, Donald Tusk a declarat că migranții care vin țări sigure nu mai au ce căuta în Europa. Dacă vor ajunge totuși, ei vor fi returnați.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

,,Indiferent de unde sunteți, nu veniți în Europa! Nu aveți încredere în traficanți, nu vă riscați viețile și banii degeaba!

Grecia și nicio altă țără nu vor mai fi mult timp o țară de tranzit pentru că regulile Schengen vor fi aplicate din nou!,, a declarat președintele Consiliului European.

În ultimele zile, președintele Consiliului European a fost în Austria, Croația, Macedonia și Slovenia și a vizitat tabere de refugiați.

Aproape peste tot i s-a spus că nimeni nu vrea să aibă de-a face cu valurile uriașe de refugiați, iar dacă fluxul nu va fi oprit, granițele vor fi întărite cu și mai multe ziduri și garduri de sârmă.

Donald Tusk va face ultima la Ankara.

Turcia a promis ca în schimbul a peste trei miliarde de euro să oprească fluxul de migranți, însă președintele Consiliului European nu pare mulțumit de rezultate. La acest fond contribuie ți România.

,,Trebuie să facem totul pentru a reuși, iar pentru asta trebuie ca numărul încă mare, de migranți pe care în vedem plecând din Turcia, să scadă repede. Trebuie de asemenea să grăbim readmisia migranților economic care ajung în Grecia din Turcia. Aceasta este prioritatea,, a spus Donald Tusk.

Grecia, prima destinație a migranților în Uniunea Europeană este nemulțumită că statele membre nu preiau mai repede migranții pe care și i-au asumat deja încă de anul trecut.

Luni la Bruxelles are loc un nou Consiliu Uniunea Europeană Turcia având ca temă criza migrației.

România va fi reprezentată de premierul Dacian Cioloș.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS