Confidenţialitate

Președintele CE: încercăm să păstrăm toți angajații britanici în instituțiile europene

Angajații britanici care lucrează în executivul comunitar de la Bruxelles și Strasbourg nu trebuie să se teamă pentru locurile lor de muncă. Asigurarea vine din partea președintelui Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, într-o notă internă, apărută în presa străină. Temerile vin după ce joi, britanicii au ales în proporție de 52 la sută să părăsească UE.

El le-a transmis angajaților instituțiilor europene, cetățeni britanici, că face toate eforturile pentru a-i pastra în cadrul institutiei, chiar dacă Regatul Unit urmează să părăsească Uniunea Europeană, în urma referendumului national:

Conform Statutului functionarilor, sunteti functionari ai Uniunii. Voi lucrati pentru Europa. Stiu ca aveti asteptari legitime cu privire la drepturile si la obligatiile voastre, la familiile care poate ca v-au urmat la Bruxelles, la  copiii vostri care poate ca sunt inscrisi la scolile de aici. Permiteti-mi sa va asigur ca voi face tot ce imi sta in putere ca presedinte al Comisiei sa va ajut in acest proces dificil. Statutul nostru pentru functionari va fi citit si aplicat intr-un spirit european.

  Și sindicatul functionarilor de la Bruxelles a cerut pastrarea angajatilor britanici in Comisie. Președintele CE spune ca va lucra împreună cu presedintii celorlalte institutii ale UE pentru a pastra functionarii britanici.

   Ieri, imediat după aflarea rezultatelor referendumului, prin care britanicii au ales să părească UE, președintele Comisiei Europene  spune că l-a întristat decizia luată de poporul britanic, dar că respectă voința acestuia.

Oficialul a cerut Guvernului britanic să pună în aplicare cât mai repede această decizie.

La referendumul de joi, 52% dintre britanici au votat pentru ieșirea din UE, în timp ce 48%, au vrut să nu părăsească UE.