Președintele Camerei Camerei de Comerț, București – trimis în judecată de DNA

Procurorii DNA i-au trimis în judecată pe Sorin-Petre Dimitriu, președintele Camerei de Comerț din București și pe Gabriel Mihuț, director general al instituției, pentru schimbarea destinației fondurilor europene.

DNA a pus sechestru pe un imobil al instituției, iar MEN e parte civilă.

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus trimiterea în judecată, a inculpaților: Camera de Comerț și Industrie a Municipiului București, Dimitriu Sorin-Petre, la data faptei și în prezent președinte al Camerei de Comerț și Industrie a Municipiului București (C.C.I.B.), Mihuț Gabriel-Dan, la data faptei director general în cadrul Camerei de Comerț și Industrie a Mun. București (C.C.I.B.), pentru săvârșirea infracțiunii de schimbare, fără respectarea prevederilor legale, a destinației fondurilor europene, în formă continuată”, informează DNA, printr-un comunicat de presă.

Totodată, a fost trimisă în judecată și Laurenția Vasilesscu, la data faptei director economic al Camerei de Comerț și Industrie a Mun. București, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la schimbarea, fără respectarea prevederilor legale, destinației fondurilor europene, în formă continuată.

Potrivit procurorilor, începând cu anul 2009, reprezentanții Camerei de Comerț și Industrie a Municipiului București au demarat derularea a 27 de proiecte, cofinanțate din bugetul Fondului Social European în cadrul Programului Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS