Presedintele ANAF nu a venit astazi la audieri la comisia de buget-finante din Senat

Președintele ANAF, Gelu Diaconu, nu s-a prezentat astăzi la comisia de buget-finanțe din Senat.

Parlamentarii l-au așteptat aproape o oră. Acesta n-a venit și nici nu a anunțat că nu poate să ajungă. El urma să le explice senatorilor de ce Fiscul a închis unele magazine și localuri pentru doar câțiva lei în plus găsiți în casele de marcat.

Președintele comisiei de buget-finanțe din Senat, Viorel Arcaș așteaptă explicații din partea șefului ANAF, Gelu Diaconu, care nu s-a prezentat astăzi la audieri. Așa că va fi rechemat să dea lămuriri.

Încă de la începutul lunii, senatorii din comisia de buget-finanțe l-au invitat pe președintele ANAF la Parlament să explice de ce Fiscul nu a pus în aplicare titluri executorii de peste 300 de milioane de euro, dar a închis, în schimb, cofetării, pentru 5 lei în plus, găsiți în casele de marcat.

Senatorii spun că sunt conștienți că o parte din problemele de acest fel s-au rezolvat, după ce guvernul a adoptat o ordonanță privind controalele ANAF. Astfel, de acum înainte vor fi închise doar magazinele care au, în plus sau în minus în casele de marcat, sume de peste 300 de lei. Dacă suma este mai mică, firmele vor fi doar amendate.

Chiar și așa însă, senatorii spun că mai aveau multe de discutat cu șeful ANAF. Gelu Diaconu trebuia să fie prezent și la discuțiile pe tema codului de procedură fiscală.