Preşedintele ANAF, despre controlul la Rise Project: verificările nu au legătură cu conţinutul editorial

A reacționat preşedintele ANAF în cazul controlului la Rise Project: verificările nu au legătură cu conţinutul editorial, spune Bogdan Stan.
Potrivit acestuia, inspecţia care a avut loc joi la sediul Rise Project a fost făcută în urma unei analize de risc realizate de către DGAF, după o sesizare, așa cum instituția desfăşoară sute de controale.
De asemenea, Ministerul Finanţelor a anunţat că a solicitat ANAF o informare în legătură cu controlul derulat la Rise Project.
Precizările ANAF vin după ce jurnaliştii de la Rise Project au anunţat că fac obiectul unui control al Fiscului , tocmai când se pregăteau să publice un nou articol care-l viza pe liderul PSD Liviu Dragnea.
Potrivit Rise Project, procurorii din Brazilia ar fi deschis o anchetă, suspectind o posibilă spălare de bani dar și alte infracțiuni în cazul investițiilor făcute pe numele prietenilor lui Liviu Dragnea.
În această seară, acesta a negat orice legătură cu acţiunea ANAF, declarându-se surprins şi afirmând că se urmărește compromiterea sa.
Preşedintele ANAF a anunțat că mîine va face declaraţii de presă la sediul Guvernului, după întâlnirea cu premierul Mihai Tudose.
La rândul său, Ministerul Finanţelor Publice a anunţat că a cerut ANAF „o informare în legătură cu speţa prezentată de jurnalişti în spaţiul media, cu privire la controlul inopinat al unor inspectori ANAF la redacţia Rise Project”.