Preşedintele ANAF, despre controlul la Rise Project: verificările nu au legătură cu conţinutul editorial

A reacționat preşedintele ANAF în cazul controlului la Rise Project: verificările nu au legătură cu conţinutul editorial, spune Bogdan Stan.
Potrivit acestuia, inspecţia care a avut loc joi la sediul Rise Project a fost făcută în urma unei analize de risc realizate de către DGAF, după o sesizare, așa cum instituția desfăşoară sute de controale.
De asemenea, Ministerul Finanţelor a anunţat că a solicitat ANAF o informare în legătură cu controlul derulat la Rise Project.
Precizările ANAF vin după ce jurnaliştii de la Rise Project au anunţat că fac obiectul unui control al Fiscului , tocmai când se pregăteau să publice un nou articol care-l viza pe liderul PSD Liviu Dragnea.
Potrivit Rise Project, procurorii din Brazilia ar fi deschis o anchetă, suspectind o posibilă spălare de bani dar și alte infracțiuni în cazul investițiilor făcute pe numele prietenilor lui Liviu Dragnea.
În această seară, acesta a negat orice legătură cu acţiunea ANAF, declarându-se surprins şi afirmând că se urmărește compromiterea sa.
Preşedintele ANAF a anunțat că mîine va face declaraţii de presă la sediul Guvernului, după întâlnirea cu premierul Mihai Tudose.
La rândul său, Ministerul Finanţelor Publice a anunţat că a cerut ANAF “o informare în legătură cu speţa prezentată de jurnalişti în spaţiul media, cu privire la controlul inopinat al unor inspectori ANAF la redacţia Rise Project”.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS