Confidenţialitate

București: Din cauza Covid, peste 100 de clase au trecut la cursuri online în ultimele 7 zile

De luni, în clase revin și preșcolarii dar și elevii din clasele primare. În ciuda creșterii numărului de cazuri de covid, elevii nu vor primi teste de salivă, pentru că achiziția este blocată de contestația unei firme ofertante.
În peste 14 mii de școli din cele aproximativ 18 mii câte sunt în România, rata de vaccinare în rândul angajaților a depășit 60 la sută, a explicat, pentru Europa FM, secretarul de stat pentru Învățământ Preuniversitar, Sorin Ion, înainte de reluarea cursurilor.
Este criteriul obligatoriu de îndeplinit pentru desfășurarea orelor în format fizic.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Federația Părinților și Aparținătorilor Legali din România a cerut deja ca toate cursurile să se facă online din cauza creșterii abrupte a incidenței cazurilor de covid. Deja, în aproape 60 de localități rata de infectare a depășit 3 cazuri la mia de locuitori. Între ele, sunt mai multe orașe mari și medii.
Ministrul Sănătății și secretarul de stat pentru Învățământ Preuniversitar, Sorin Ion, nu exclude ca școala să se facă din nou online, pentru o perioadă scurtă de timp, însă deocamdată, nu s-a luat nicio decizie în acest sens.
EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În București, în prima săptămână de reluare a cursurilor în format fizic, la gimnaziu și liceu, 235 de elevi și 42 de angajați ai copiilor au fost confirmați cu sars cov 2 și au intrat în carantină.
Asta a dus la trecerea a 105 clase în online, în capitală, a explicat pentru Europa FM, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar București, Larisa Gojnete.