Presa străină despre situația premierului Victor Ponta

Principalele agenţii de știri internaţionale relatează că premierul Victor Ponta a fost pus sub acuzare pentru acte de corupţie, notând că este prima situaţie de acest fel pentru un prim-ministru în funcţie al României.

“Premierul român, Victor Ponta, a fost inculpat pentru trei capete de acuzare privind acte de corupţie”, relatează BBC, precizând că premierul susţine că este nevinovat.
“Premierul României, social-democratul Victor Ponta, a fost pus sub acuzare pentru corupţie, pentru fapte datând din perioada în care era avocat”, relatează și Agenţia France-Presse.

La rândul lor, jurnaliștii agenției Associated Press subliniază că “Victor Ponta este primul premier în funcţie al României pus sub acuzare şi ale cărui active au fost puse sub sechestru”. Statutul premierului Ponta a fost schimbat din suspect în inculpat, precizează Bloomberg.

Și Euronews a anunțat punerea sub acuzare a premierului român, însă a citat greșit numele lui Victor Ponta. Astfel, pe Twitter, EuroNews a scris că procurorii au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale împotriva lui “Victor Monta”. La puțin timp după aceea, Euronews a corectat greșeala și a cerut scuze.