Confidenţialitate

Presa spaniolă și italiană, despre rezultatul meciului România-Slovacia: Cele 2 echipe s-ar fi înțeles tacit pentru rezultatul final | AUDIO

România întâlnește Olanda în optimile Euro pe 2 iulie. Meciul va avea loc la Munchen de la ora 19:00. Naționala lui Edi Iordănescu s-a clasat pe primul loc în grupa E, în timp ce Olanda a mers mai departe de pe locul 3 din grupa D. Presa străină a analizat meciul tricolorilor cu Slovacia, de pe 26 iunie, încheiat cu un egal.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Presa olandeză a numit naționala României „câștigătoarea surpriză a grupei E”. Chiar dacă ultimele patru confruntări dintre cele două țări au fost câștigate de Olanda, asta nu spune totul, notează publicația De Telegraaf, care a amintit că naționala Olandei a avut șapte victorii la rând cu Austria. Seria victoriilor s-a încheiat însă în ultima etapă a grupei D când olandezii au fost învinși cu 3 la 2.

Publicația franceză BFMTV scrie că remiza de pe 26 iunie a convenit ambelor echipe, iar jucătorii nu și-au ascuns intenția de a se califica împreună. O opinie asemănătoare au avut și jurnaliștii de la cotidianul Lequipe.

Eliminată de la turneul european, Ucraina pune la îndoială penalty-ul obținut de România. O decizie ciudată a arbitrului, scriu ucrainenii de la Sport.ua.

Jurnaliștii de la BBC au reamintit că Ianis Hagi avea doi ani atunci când România a ajuns în fazele eliminatorii ale unui Campionat European, în vara anului 2000.

Publicații străine precum Marca din Spania sau Gazetta delo Sport din Italia au făcut acuzații dure: România și Slovacia s-ar fi înțeles tacit pentru rezultatul final.

Sursa foto: Inquam Photos / Ștefan Constantin

Citește și: Ianis Hagi, reacție după calificarea naționalei în optimile Euro 2024: „Este un vis devenit realitate” / „Tot ce se întâmplă acum pentru noi este un progres” | AUDIO