Presă: Șoferul polonez al camionului folosit în atentatul de la Berlin ”s-a luptat până la sfârșit” cu atacatorul

Noi informații în cazul atentatului de la Berlin. Camionul care a intrat în mulțime la Târgul de Crăciun a fost furat de atacator.

Șoferul polonez care conducea inițial vehiculul ”s-ar fi luptat cu atacatorul până la sfârșit”, spun surse apropiate anchetei, citate de Bild.

Pe corpul bărbatului au fost descoperite mai multe răni de cuțit.

Şoferul polonez al camionului Lukasz Urban ar fi încercat să-l împiedice pe atacator să-i ia camionul. ”Probabil că a fost o luptă”, au spus surse apropiate anchetei citate de tabloidul german Bild.

Teroristul “l-a lovit de mai multe ori cu un cuţit” pe polonezul de 37 de ani de la care a furat camionul, susțin sursele care precizează că pe trupul bărbatului au fost descoperite răni de cuțit.

Șoferul polonez “s-ar fi luptat până la sfârşit” cu autorul atentatului şi ar fi fost “încă în viaţă, în cabină, în momentul în care vehiculul a lovit oamenii” aflați la Târgul de Crăciun, au adăugat sursele.

Mai mult, polonezul “ar fi tras de volan” pentru a devia camionul, iar în momentul în care acesta s-a oprit, atacatorul l-a împuşcat pe polonez, înainte de a fugi. Medicii ajunşi la locul atacului au încercat să îi salveze viaţa bărbatului, dar nu au reuşit.

Încă din seara atacului, proprietarul firmei care deţinea camionul, vărul şoferului, a insistat că maşina a fost furată. 12 oameni au murit, iar alți 48 au fost răniți în urma atacului.

Efectul Berlin: Securitate întărită la Târgurile de Crăciun din Canada

Reacții după atacul de la Berlin: ”Ne aflăm în stare de război”

Germania rămâne în stare de alertă, căutându-l pe autorul atacului de la Berlin

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS