Presa internațională reacționează după decesul dinamovistului Patrick Ekeng

“Fotbalul deplânge moartea subită a jucătorului camerunez de la Dinamo, Patrick Ekeng”.  Asta titrează cotidianul Marca, în ediția de azi, subliniind că este o zi tristă.

De altfel, întreaga presă internațională reacționează după decesul mijlocașului dinamovist, aseară pe terenul din Stefan Cel Mare. Patrick Ekeng a murit aseară, în urma unui stop cardio  respirator în timpul meciului cu FC Viitorul. Medicii au încercat să îl resusciteze timp de o oră și jumătate, în zadar.

„Camerunezul Ekeng a murit în plin meci”, a notat jurnalul spaniol Sport, iar presa britanică, în frunte cu BBC subliniază că fotbaliştii şi staful echipei Dinamo au fost surprinşi de camerele de luat vederi plângând.

„Tragedie pe teren în România. A murit după un stop cardiac”, a notat jurnalul italian Gazzetta dello SportFox Sports scrie că  Patrick Ekeng a decedat după ce s-a încercat resuscitarea sa timp de o oră, interval în care zeci de fani au aşteptat în faţa spitalului.

Le Monde prezintă şi o fotografie cu Ekeng întins pe teren, înconjurat de alţi jucători, şi scrie că moartea camerunezului aminteşte de decesul compatriotului său Marc-Vivien Foe, survenit în 2003, la un meci Camerun – Columbia.

La Prensa din Honduras a relatat de asemenea despre decesul lui Ekeng difuzând o fotografie cu acesta prăbuşit pe teren.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS