Presa franceză se teme de „tricolori”

Deși este cotată ca mare favorită în fața României în meciul de debut al Campionatului European de Fotbal, selecționata Franței este îndemnată la precauție de către presa din Hexagon.

Site-ul “Football.fr” postează astăzi un articol numit “Cinci motive să ne temem de România” în care enumera câteva pericole ignorate pe care le poate ascunde echipa “tricoloră”. Jurnaliștii francezi subliniază faptul că românii au primit doar două goluri în preliminarii, depășind Anglia și Spania ale căror apărări au fost învinse de câte 3 ori.

Portarul Ciprian Tătărușanu a fost cel mai eficient în faza calificărilor – cu 22 de parade din 24 de șuturi, având un procentaj de 91,7%. Înfrângerea 3-4 contra Ucrainei este prima după 20 de meciuri, printre care se numără și cele două egaluri cu Spania și Italia.

În fine, România nu mai are vedete de talia lui Gică Hagi, dar pe bancă tehnică se află tot Anghel Iordănescu, selecționerul care a condus “Generația de Aur” în sferturile Mondialului american din 1994.

De partea cealaltă, Didier Deschamps a fost nevoit să improvizeze un ax central fără experiență, cu Rami și Koscielny, care nu a jucat decât în două amicale. Aceștia au evoluat ultima oară împreună în 2012, iar acum au fost alăturați din nou în lipsa lui Sakho și Varane.

Dacă nu vor interveni modificări de ultim moment, România va începe cu Tătărușanu portar – Săpunaru, Chiricheș, Dragoș Grigore și Raț pe linia de fund, Pintilii și Hoban ca închizători – plus Adi Popa, Stanciu și Bogdan Stancu în spatele vârfului Florin Andone.

Francezii îl vor avea în poartă pe Hugo Lloris, în apărare Sagna, Koscielny, Rami și Evra, în linia mediană Kante, Pogba și Matuidi, plus un “trident” ofensiv, format din Griezmann, Giroud și Payet.

Partida FranțaRomânia va începe la ora 22:00, după ceremonia de deschidere a Euro 2016.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS