Presa din Costa Rica: milionarul roman gasit mort intr-un avion ar fi omul de afaceri Costel Comana

Un milionar român a fost găsit mort, în toaleta unui avion care zbura din Columbia către capitala Costa Ricăi.

Presa de peste hotare scrie că ar fi vorba despre omul de afaceri Costel Comana, acționar al companiei private Regiotrans. El este anchetat de procurorii DNA, într-un dosar de corupție în care sunt cercetați și reprezentanți ai Ministerului Transporturilor și ai CFR.

Primele informații arată că bărbatul în vârstă de 53 de ani s-ar fi sinucis.

Potrivit presei din Costa Rica, românul plecase din Brazilia, a trecut prin Bogota, capitala Columbiei și se îndrepta spre San Jose, capitala Costa Ricăi. El era însoțit de o femeie de 35 de ani, a cărei identitate nu a fost făcută publică. Cei care au stat pe locurile de lângă el spun că l-au văzut nervos și că a mers la toaleta din avion de mai multe ori. Când a văzut că nu se mai întoarce de la toaletă, femeia a încercat ușa. N-a primit niciun răspuns, așa că a alertat personalul din avion, care l-a descoperit pe bărbat fără suflare.

Presa din străinătate a anunțat că ar fi vorba despre omul de afaceri Costel Comana, ce figurează în Top 500 miliardari, realizat de revista Forbes. Acesta nu avea bilet de întoarcere către Bogota. Primele informații arată că s-ar fi sinucis. Ministerul de Externe a confirmat că românul a fost găsit strangulat, în toaleta avionului.

Costel Comana, unul dintre patronii operatorului feroviar privat Regiotrans este cercetat de procurorii DNA, într-un dosar în care oficiali din CFR și Ministerul Transporturilor sunt acuzați de luare de mită pentru a favoriza unele firme la licitații.

În acest dosar, au fost deja arestate preventiv două persoane: Iorgu Ganea, partenerul de afaceri al lui Costel Comana și Estrella Ștefănescu, șefa Serviciului Urmărire Transporturi din CFR. Aceasta, împreună cu șeful Direcției Feroviare din Ministerul Transporturilor, Claudiu Dumitrescu ar fi favorizat la licitații firmele deținute de Iorgu Ganea și Costel Comana. În schimbul acestor favoruri, au primit mită diverse sume de bani, bunuri și servicii. Amintim aici carduri de combustibil, telefoane mobile sau cazări la pensiuni.

.