Confidenţialitate


Producția unuia dintre cele mai apreciate preparate italiene, Prosciutto de Parma, pusă în pericol de pesta porcina africană și schimbările climatice | AUDIO


Producția unuia dintre cele mai apreciate preparate italiene, Prosciutto de Parma, pusă în pericol de pesta porcina africană și schimbările climatice | AUDIO

Schimbările climatice și pesta porcină africană pun în pericol unul dintre cele mai apreciate produse italiene. Prosciutto de Parma, un produs culinar simbol al regiunii Emilia Romagna, riscă să nu mai poată fi produs.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Prosciutto de Parma beneficiază de statut protejat – la fabricarea lui se folosesc picioare de porc crescut în Italia, sare și aer. Carnea este sărată de două ori, sigilată cu un amestec de untură și sare, și apoi maturată în camere cu climat controlat pentru cel puțin 400 de zile. Uneori, ferestrele sunt lăsate deschise pentru a permite intrarea aerului proaspăt.

Numai că în ultimii ani, nopțile nu au mai fost la fel de răcoroase, iar unii producători au fost nevoiti să instaleze sisteme de aer condiționat în camerele de maturare.

Apoi, febra porcină africană a pus presiune pe producători – a dus la scăderea cu aproape 8% a materiei prime și a crescut costurile de producție. Și exporturile italiene de carne de porc, care ar fi trebuit să genereze două miliarde de dolari anual, au fost afectate sever. China, Japonia și Taiwan au interzis complet importurile din Italia din cauza febrei porcine africane.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Carnea de porc, mai scumpă în perioada Sărbătorilor: „Cine are bani ia, cine nu, se uită” | AUDIO | GALERIE FOTO


Ultimele stiri
Ciprian Ciucu a depus jurământul pentru funcția de primar general al Capitalei. El se declarară încrezător și promite…

Vladimir Putin a acuzat Ucraina de începerea războiului în 2022 și a prezentat o hartă a Rusiei care…

Mai multe cadre MAI au donat sânge în cadrul unui eveniment-spectacol, la care au luat parte și copii:…

Secția de ATI pentru nou-născuți a spitalului „Marie Curie” din București se extinde. Mai e nevoie de jumătate…

România în Direct. Care este gustul Crăciunului tău?

Impozitele auto cresc de la 1 ianuarie, în funcție de norma de poluare și capacitatea cilindrică. Lia Olguța…

Carburanții se scumpesc din 1 ianuarie. Cât vor plăti șoferii la pompă pentru benzină și motorină | AUDIO

STUDIU: Românii consumă tot mai puține băuturi nealcoolice din cauza creșterii prețurilor și a taxei pe zahăr. Cea…

Berea rămâne liantul socializării și în cele mai frumoase momente ale iernii: 78% dintre români o aleg și…

Tiramisu la pahar cu Mascarpone Delaco