Premiile UNITER s-au decernat ieri seara la Targu Mures

Actorul Victor Rebengiuc a primit, aseară, la Târgu Mureş, premiul de excelenţă – la gala UNITER.

Premiul pentru întreaga activitate i-a revenit actorului Petru Ciubotaru, de la Teatrul Naţional din Iaşi, ce are în palmares aproape 260 de personaje.

‘Victor sau copiii la putere’, montat de Silviu Purcărete la Teatrul Maghiar de Stat Cluj, a câştigat premiul pentru cel mai bun spectacol.

Cel mai bun actor în rol principal a fost desemnat Cornel Răileanu, pentru rolul Personajul din spectacolul ‘Ce nemaipomenită aiureală’ la Teatrul Naţional Cluj.

Iar cea mai bună actriţă în rol principal este Alexandra Fasolă, pentru rolul titular din ‘Yentl’, spectacol care se joacă la Teatrul Evreiesc de Stat Bucureşti.

Cea mai bună piesă a fost ‘Victor sau copiii la putere’, în regia lui Silviu Purcărete, iar cel mai bun regizor a fost desemnat László Bocsárdi, pentru spectacolul ‘Hamlet’ montat la Teatrul ‘Tamási Áron’ din Sfântu-Gheorghe. Și tot Hamlet a câştigat şi premiul pentru cea mai bună scenografie.

Premiul de excelență i-a revenit actorului Victor Rebengiuc, iar pentru întreaga activitate au fost recompensați, între alții, regizorul Mihai Măniuţiu și actorii Petru Ciubotaru și Virginia Itta Marcu.