Premiile Oscar se decernează în această noapte la Hollywood

La casele de pariuri, musicalul La La Land este favorit la câștigarea celor mai multe statuete din aur. De altfel, are și cele mai multe nominalizări.

Musicalul care are în centru povestea de dragoste dintre un pianist interpretat de Ryan Gosling și o actriță, Emma Stone – este nominalizat la 14 categorii, printre care cel mai bun film, cea mai bună regie, cel mai bun scenariu, cea mai buna actriță în rol principal și cel mai bun actor în rol principal.  Site-urile de pariuri spun că pelicula va pleca acasă cu 11 trofee.

Principalale nominalizări la statuetele Oscar 2017:

La categoria cel mai bun film au fost nominalizate lungmetrajele ”Arrival”, ”Hacksaw Ridge”, ”Hidden Figgures”, ”Lion”, ”Moonlight”, ”Fences”, ”Hell or High Water”, ”La La Land” şi ”Manchester by the Sea”.

La categoria cel mai bun actor în rol principal au  fost nominalizaţi Ryan Gosling, protagonistul filmului ”La La Land”, Casey Affleck (”Manchester by the Sea”), Andrew Garfield (”Hacksaw Ridge”), Ryan Gosling (”La La Land”), Viggo Mortensen (”Captain Fantastic”) şi Denzel Washington (”Fences”).

La categoria cea mai bună actriţă în rol principal au fost nominalizate Isabelle Huppeert (”Elle”), Ruth Negga (”Loving”), Natalie Portman (”Jackie”), Emma Stone (”La La Land”) şi Meryl Streep (”Florence Foster Jenkins”).

La categoria cea mai bună actriţă în rol secundar au fost nominalizate Viola Davis (”Fences”), Naomie Harris (”Moonlight”),  Nicole Kidman (”Lion”), Octavia Spencer (”Hidden Figures”) și Michelle Williams (”Manchester by the Sea”).

La categoria cel mai bun actor într-un rol secundar au fost nominalizați Mahershala Ali (”Moonlight”), Jeff Bridges (”Hell Or High Water”), Lucas Hedges (”Manchester By The Sea”), Dev Patel (”Lion”) și Michael Shannon (”Nocturnal Animals”).

La categoria cel mai bun film străin au fost nominalizate lungmetrajele ”Land of Mine” (Danemarca), ”A Man Called Owe” (Suedia), ”The Salesman” (Iran), ”Tanna” (Australia) şi ”Toni Erdmann” (Germania).

Lungmetrajul ”Toni Erdmann”, regizat de Maren Ade, este o coproducţie cu participare românească. Unul dintre producători este Ada Solomon.

Lista întreagă a nominalizărilor o găsiți aici.

Criticii cred însă că nu Ryan Gosling va obține Oscarul pentru cel mai bun actor principal. Șanse mari ar avea Cassey Affleck pentru interpretarea din Manchester By the Sea sau Denzel Washinton pentru rolul jucat în filmul Fences.

La categoria cea mai bună actriță în rol principal, Emma Stone este favorită. Ea conduce în previziunile casei de pariuri, fiind urmată de Isabelle Hupert. Cele două au însă concurență serioasă: Meryl Streep actrița cu cele mai multe nominalizări la Oscar, 20 la număr și 3 statuete câștigate. Acum, este din nou în cărți, pentru un Oscar, pentru intrepretarea lui Florence Foster Jenkins, o americancă al cărei vis a era să devină soprană, deși nu avea deloc talent.

Damien Chazelle este favorit pentru cel mai bun regizor, fimul său La la Land a primit cele mai multe voturi din partea fanilor, urmat de Moonlight.

Indiferent dacă vor pleca sau nu acasă cu un Oscar, toți artiștii nominalizați vor primi diverse cadouri din partea organizatorilor: de la sejururi în hoteluri de lux până la bijuterii din aur cu diamante.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS

Articole Similare