Confidenţialitate

Premierul Ungariei este pus la zid de liderii europeni din cauza legii împotriva „promovării homosexualităţii” în rândul minorilor

Premierul Ungariei este pus la zid de aproape toţi liderii europeni din cauza legii împotriva „promovării homosexualităţii” în rândul minorilor, considerată homofobă. Inclusiv România s-a alăturat criticilor împotriva Ungariei, la summitul UE de la Bruxelles.

Premierul Ungariei, Victor Orban, a primit din partea a 14 state membre ale Uniunii Europene o scrisoare de protest faţă de o lege controversată, care combină măsurile împotriva pedofiliei cu protejarea minorilor de ”propaganda homosexuală”. Comisia Europeană aşteaptă un răspuns din partea Ungariei, până la sfârşitul lunii.

Dincolo de critici, premierul olandez a sugerat chiar că Ungaria ar trebui să părăsească UE, în timp ce șeful guvernului luxemburghez a vorbit despre propriile greutăți în a fi acceptat ca bărbat homosexual.

La fel, Portugalia și Franța au invitat Ungaria să facă o alegere între valorile europene sau părăsirea UE.

Executivul European ar putea iniţia proceduri pentru încălcări ale legislaţiei UE care ar putea duce la sesizarea Curţii Europene de Justiţie şi la aplicarea de sancţiuni. Mai ales că Guvernul de la Budapesta a mai fost criticat şi pentru atacurile la adresa independenței justiției și a libertății presei.