Premierul Tunisiei: Majoritatea celor uciși în Sousse sunt britanici

Noi informații în cazul atentatelor din Tunisia. Majoritatea celor 38 de persoane ucise în atacul terorist din staţiunea SoussA erau cetăţeni britanici, a anunţat premierul Tunisiei, Habib Essid.

 

Ministerul de Externe de la Londra a confirmat până în prezent moartea a cinci cetăţeni britanici, dar a avertizat că bilanţul ar putea creşte. De aceea, premierul britanic David Cameron va conduce astăzi o reuniune de urgenţă pentru a evalua răspunsul Marii Britanii la acest atac. În plus, ambasada britanică din Tunis trimite o echipă de criză în staţiune.

 

Atacul armat comis ieri pe o plajă din SoussA s-a soldat cu 38 de morţi, între care cetăţeni tunisieni, britanici, germani, belgieni, francezi şi cel puţin un irlandez. Alte 36 de persoane au fost rănite, a declarat premierul Tunisian.

 

Două agenții de turism britanice, care aveau turişti cazați în cele două hoteluri vizate de atac, au precizat că printre victime se află şi clienţi de-ai lor. Prin urmare, cele două companii au trimis zece avioane în Tunisia pentru a repatria 2.500 de turişti şi au anulat sejururile pentru Tunisia de săptămâna viitoare.

 

Numeroşi britanici s-au întors deja în ţară, iar alţii au făcut apeluri disperate la informaţii despre rudele lor care nu i-au contactat după atac.

Atacul din stațiunea SoussA a fost revendicat de organizația extremistă Stat Islamic.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS