Premierul Tudose, despre modificarea legilor Justiţiei: Voi ţine cont de poziţia celor din piaţă

Proiectul de modificare a legilor Justiţiei nu a fost depus oficial la Guvern, a declarat premierul Mihai Tudose la România TV.

Şeful guvernului a ţinut să precizeze că, penttru adoptarea acestui act normativ, va ţine cont atât de avizul Consiliului Superior al Magistraturii, cât şi de poziţia protestatarilor din piaţa Victoriei.

‘Domnul Toader [ministrul Justiţiei – n.r] a sintetizat într-un proiect, într-o schiţă de proiect, ceea ce a înţeles domnia sa din discuţiile cu ceilalţi sau a preluat mot-a-mot anumite sugestii ale unor actori din domeniul Justiţiei. A ieşit cu ele pe piaţă, a provocat dezbatere. Va trimite acel proiect la CSM, să vedem cu ce vine. Deocamdată, la guvern, oficial nu a venit. Când va veni, eu vă asigur că voi ţine cont atât de avizul CSM, cât şi de poziţia tuturor celor din piaţă şi când vorbesc din piaţă, vorbesc chiar şi din piaţa din faţa clădirii guvernului, dar şi din această <piaţă> a lumii Justiţiei’, a precizat Mihai Tudose.

Referindu-se la criticile stârnite de propunerile prezentate de ministrul Tudorel Toader pentru modificarea legilor din domeniu, şefului executivului a replicat: ‘Critica este factor de progres, dacă este făcută cu argumente!’.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS