Confidenţialitate

Premierul Orban, așteptat în legislativ cu explicații despre bugetul pe 2021

Premierul Ludovic Orban participă, luni, în plenul Camerei Deputaţilor, la Ora prim-ministrului, pentru a prezenta stadiul elaborării proiectelor bugetului de stat şi bugetului asigurărilor sociale de stat pentru anul 2021.

Şedinţa este programată să înceapă la ora 16.00.

Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a aprobat, în urmă cu o săptămână, solicitarea grupului parlamentar PSD în acest sens.

Prim-vicepreşedinte al PSD, Gabriela Firea anunţa, joia trecută, după o şedinţă a conducerii partidului, că social-democraţii înţeleg de ce executivul nu a publicat până în acest proiectul de buget pe anul viitor.

“Dacă nu este nimic de ascuns, dacă este totul corect faţă de români, de ce nu este publicat bugetul pe anul viitor, de ce nu se organizează o conferinţă de presă la nivel guvernamental astfel încât toţi românii să afle care sunt intenţiile concrete ale Guvernului cu privire la TVA, de exemplu. Sunt analişti economici, de asemenea consultanţi economici care în această perioadă fac tot felul de calcule şi scheme cum va evolua economia românească în momentul în care TVA va creşte”, susținea atunci Gabriela Firea.

Ministrul liberal al Finanțelor, Florin Cîțu, a spus, în mai multe rânduri, că taxele și impozitele nu vor crește în 2021.