Confidenţialitate

UPDATE: Premierul moldovean Chiril Gaburici, suspectat de falsificarea diplomelor de studii: ”Tot ce am scris în CV este adevărat” – AUDIO

Criză politică nu doar în România, ci și peste Prut…la Chișinău.

Premierul moldovean Chiril Gaburici este audiat astăzi de Procuratura Generală într-un dosar în care este acuzat că și-ar fi falsificat diplomele de studii.

În replică, șeful Executivului de la Chișinău se apără și spune că tot ceea ce a scris în CV-ul său este adevărat.

Scandalul a izbucnit sâmbătă, la scurt timp după ce Chiril Gaburici a cerut demisia conducerii Procuraturii Generale, Băncii Naţionale şi a Comisiei Naţionale a Pieţei Financiare.

 

Premierul Chiril Gaburici riscă să fie pus sub învinuire pentru fals și uz de acte false, după cum relatează jurnaliștii din Republica Moldova.

Șeful Guvernului de la Chișinău este suspectat de falsificarea actelor de studii ale sale.   Potrivit unei expertize a Ministerului de Interne, semnătura directorului liceului unde ar fi învățat Chiril Gaburici este falsificată, la fel și ștampila instituției.

În cadrul anchetei au fost audiați mai mulți profesori de la respectiva unitate de învățământ precum și foști elevi care au învățat în acea perioadă: toți au spus că actualul premier nu a fost coleg cu ei.

Întrebat despre aceste acuzații, Chiril Gaburici a spus că va merge la audieri ori de câte ori va fi chemat.

Cât despre posibila falsificare a diplomei, șeful Guvernului de la Chișinău spune că anchetatorii trebuie să demonstreze acest lucru, nu invers.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Documentele privind studiile false ale premierului moldovean au apărut în spațiul public la scurt timp după ce Chiril Gaburici a cerut ca într-o lună să fie demisă conducerea Procuraturii Generale, a Băncii Naţionale şi a Comisiei Naţionale a Pieţei Financiare.

Premierul moldovean ameninţa că, în caz contrar, îşi va da demisia.